Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

τσουρέκια

τσουρέκια
Υλικά:1 κιλό αλεύρι ειδικό για τσουρέκι ,1κούπα του τσαγιού βούτυρο πρόβειο (ή έστω μισό μισό με μαργαρίνη) 1 και 1/4 κουπα τσαγιού ζάχαρη ,4 αβγα ,1 κούπα χλιαρό γάλα 85 γραμ. μαγιά νωπή, 1κουταλάκι αλάτι ,λίγο μαχλέπι τριμμένο ,λίγη μαστίχα τριμμένη.
Εκτέλεση :Βάζουμε το αλεύρι το αλεύρι , το αλάτι ,το μαχλέπι και τη μαστίχα σε μπολ .Λιώνουμε το βούτυρο πρώτα σε κατσαρόλα προσθέτουμε και τη ζάχαρη τα βάζουμε στο μείγμα με το αλεύρι .Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα ,χτυπάμε χωριστά τα αβγά ,τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα Χτυπάμε στο μίξερ .Αφήνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον μία ώρα να διπλασιαστεί,πλάθουμε ατομικά τσουρέκια ,τα βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα , τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν ,αν έχουμε υπομονή πάνω από ώρα , αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ,προσοχή να μην καούν αποκάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτα του βοσκου Εύκολη συνταγή και γρήγορη Υλικα : Κιμάς 1 κιλό μοσχάρι 'η αναμικτος με χοιρινό. Κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας Αλάτι ...