Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

μπακλαβάς-γαλακτομπούρεκο .Να πάνε κάτω τα φαρμάκια

μπακλαβάς -Υλικά:
500 περίπου γραμμάρια ξηρούς καρπούς καρύδια και μύγδαλα (εγώ έβαλα μύγδαλα και αιγίνης)
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
3-4 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα και γαρίφαλο τριμμένο 
Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων μπόλικο.
Σιρόπι : 3,5 φλυτζάνια ζάχαρη, 2,5 φλυτζάνια νερό  ,φλούδα λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλα  1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.(εναλλακτικά μπορεί να μπει μισό μισό ζάχαρη και  μέλι και κονιάκ για άρωμα)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα ταψί βούτυρο λιωμένο  και στρώνουμε τα φύλλα 4 κάτω ,βάζουμε του ξηρούς καρπούς λεπτοκομμένους  μαζί με τη ζάχαρη και τα κανελογαρίφαλα 2  φύλλα ακόμα και ξανά λάδωμα και γέμιση μέχρι να μείνουν 4 μόνο φύλλα για την πάνω μεριά.

Ψήνουμε  μέχρι να ροδίσει καλά πάνω κάτω και ρίχνουμε το σιρόπι .άλλοι λένε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό, η μαμά μου που είπε να ' χει λίγο κρυώσει το σιρόπι.  


Γαλακτομπούρεκο :

Υλικά :για την κρέμα 1 λίτρο γάλα, 1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη  , 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό  1 πακέτο φύλλο κρούστας ,  2  αβγά  , βανίλια για άρωμα βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.


Για το σιρόπι : 3,5 φλυτζάνια ζάχαρη, 2,5 φλυτζάνια νερό  ,φλούδα λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλα  1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.(εναλλακτικά μπορεί να μπει μισό μισό ζάχαρη και  μέλι και κονιάκ για άρωμα)

 Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα ,ρίχνουμε σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  (λίγο κόρν φλάουρ θα το βοηθήσει)
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στην κρέμα .
Στρώνουμε τα μισά  φύλλα κάτω ρίχνουμε την κρέμα όχι πολύ ζεστή και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα αποπάνω .Βουτυρώνουμε πάντα καλά .Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε .
Σιροπιάζουμε με τον ίδιο τρόπο  του μπακλαβά.
Την επόμενη μέρα μετράμε το ζάχαρο.Καλή επιτυχία!



Απάντηση στη malgeo ελπίζω να το έγραψα σωστά

7 πράγματα που μου αρέσουν:
Τα σιροπιαστά ,(θα αναρτήσω σύντομα μπακλαβά- γαλακτομπούρεκο ,ψόφησε η μπαταρία της ψηφιακής)
οι ταινίες εποχής με κλάμα,και τα λυπημένα βιβλία όχι πάντα με καλό τέλος,
να κοιμάμαι μέχρι αργά το πρωί,
να ζωγραφίζω  θλιμμένες πλάτες,(το μπροστά δεν το πετυχαίνω πάντα),
να παρηγορώ μικρά παιδιά (όλα θα πάνε καλά ,κι ας μην είναι έτσι)
να παίρνω βραβείο βραβεία που δεν περίμενα και να ταξιδεύω με το μυαλό γιατί το μισθό μας το φάγανε για να κάνουμε πραγματικά ταξίδια
Μου τη δίνουν :
Η γκρίνια , η μουρμούρα  και η μιζέρια , να αισθάνομαι ενοχές που δεν έχω πεινάσει ακόμα κι άλλα πολλά.


Πίτα του βοσκου Εύκολη συνταγή και γρήγορη Υλικα : Κιμάς 1 κιλό μοσχάρι 'η αναμικτος με χοιρινό. Κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας Αλάτι ...