500 περίπου γραμμάρια ξηρούς καρπούς καρύδια και μύγδαλα (εγώ έβαλα μύγδαλα και αιγίνης)
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
3-4 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα και γαρίφαλο τριμμένο
Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων μπόλικο.
Σιρόπι : 3,5 φλυτζάνια ζάχαρη, 2,5 φλυτζάνια νερό ,φλούδα λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλα 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.(εναλλακτικά μπορεί να μπει μισό μισό ζάχαρη και μέλι και κονιάκ για άρωμα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα ταψί βούτυρο λιωμένο και στρώνουμε τα φύλλα 4 κάτω ,βάζουμε του ξηρούς καρπούς λεπτοκομμένους μαζί με τη ζάχαρη και τα κανελογαρίφαλα 2 φύλλα ακόμα και ξανά λάδωμα και γέμιση μέχρι να μείνουν 4 μόνο φύλλα για την πάνω μεριά.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά πάνω κάτω και ρίχνουμε το σιρόπι .άλλοι λένε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό, η μαμά μου που είπε να ' χει λίγο κρυώσει το σιρόπι.
Γαλακτομπούρεκο :
Υλικά :για την κρέμα 1 λίτρο γάλα, 1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη , 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 πακέτο φύλλο κρούστας , 2 αβγά , βανίλια για άρωμα βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.
Για το σιρόπι : 3,5 φλυτζάνια ζάχαρη, 2,5 φλυτζάνια νερό ,φλούδα λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλα 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.(εναλλακτικά μπορεί να μπει μισό μισό ζάχαρη και μέλι και κονιάκ για άρωμα)
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα ,ρίχνουμε σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (λίγο κόρν φλάουρ θα το βοηθήσει)
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στην κρέμα .
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω ρίχνουμε την κρέμα όχι πολύ ζεστή και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα αποπάνω .Βουτυρώνουμε πάντα καλά .Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε .
Σιροπιάζουμε με τον ίδιο τρόπο του μπακλαβά.
Την επόμενη μέρα μετράμε το ζάχαρο.Καλή επιτυχία!