Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

τούρτα της Αγγέλας

Υλικά :2 κουτιά μπισκότα πτιμπερ
2 μικρές κουβερτούρες
1 βιτάμ
1 έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ή εσάνς πορτοκάλι

Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει ,λιώνουμε την κουβερτούρα με το βιτάμ και το βάζουμε αποπάνω δεύτερη στρώση μπισκότα ξανά και τέλος βάζουμε την κρέμας ζαχαροπλαστικής που χτυπήσαμε με πορτοκάλι και όχι γάλα. Στολίζουμε με μύγδαλο φιλέ .Οι οδηγίες ήταν της αδερφής μου την έπρηξα .Έβαλα κάτι διάφορα μπισκότα γιατί δεν είχα πτι μπερ ,καλή βγήκε .

κανελόνια με κιμά και σάλτσα τυριών


Υλικά: 1/2 κιλό κιμάς ,μερικές φέτες μπέικον,1 κρεμμύδι ,αλατι,πιπέρι ,ντομάτα για τη σάλτσα
1/2 κούπα τυρί τριμμένο
για τη σάλτσα τυριών: 1κουταλιά βούτυρο ,1 κουταλιά αλεύρι ,1 κούπα γάλα 1,5 κούπα τυρί τριμμένο
1 κουτί κανελόνια
Εκτέλεση .Ετοιμάζουμε κανονικά τον κιμά απλά βάζουμε και το μπέικον ψιλοκομμένο .γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και βάζουμε σε πυρεξ .Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριών Σωτάρουμε το αλεύρι με το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε τα τυριά ,λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο .ο κιμάς που θα περισέψε πάει αποπάνω από τα κανελόνια αποπάνω η σάλτα τυριών.Καλή όρεξη.