Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

γουρνοπούλα

2 κιλά χοιρινό σπάλα με πέτσα ,αλάτι ,πιπέρι.
Συνταγή Πελοποννήσου ,συνώνυμη του πανηγυριού της γιορτης  ,μαζί με μπίρα άφθονη .κρεατάκι ψημένο στον ξυλόφουρνο εναλλακτικά στη γάστρα στο φούρνο μας σκεπασμένο .Ψήνεται ολόκληρο το κομμάτι και κάνει μια φοβερή πέτσα που κριτσανίζει.Ανάλογα με τα κιλά και το ψήσιμο έγώ το άφησα σχεδόν 2,5 ώρες.Σε πανηγύρι δεν τηλεμεταφέρθηκα πάντως ,ίσως επειδή ήπια κρασί.

μηλόπιτα -τάρτα

ΥΛΙΚΑ: για τη βάση: βούτυρο 200 γραμ. 1 αβγό , ζάχαρη 100 γραμ. κανέλα ή γαρ'ιφαλλο για άρωμα αλεύρι όσο πάρει.
Για το σκέπασμα :μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες,μαρμελάδα μήλοhttp://oisyntagestisxrysas.blogspot.com/2011/02/blog-post_19.html ,
ζάχαρη καστανή με κανέλα για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζυμώνουμε τη βάση αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και μισοψήνουμε τη βάση μόνη της σε ταρτιέρα .Στρώνουμε τη μαρμελάδα μήλο και αποπάνω βάζουμε σε σειρές τα μήλα και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.Καλή όρεξη!

Πίτα του βοσκου Εύκολη συνταγή και γρήγορη Υλικα : Κιμάς 1 κιλό μοσχάρι 'η αναμικτος με χοιρινό. Κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας Αλάτι ...