Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

μαρμελάδα μήλο με κανέλα και μοσχοκάρυδο

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά μήλα, 1 κιλό ζάχαρη , 2 βανίλιες , 2 ξυλάκια κανέλας, γαρίφαλο τριμμένο (λίγο) ,λίγο χυμό λεμόνι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: καθαρίζουμε τα μήλα και κρατάμε τα κουκούτσια και τη φλούδα τους. Βάζουμε λεμόνι για να μη  μαυρίσουνε τα μήλα ,όσο είναι κομμένα ,τα χτυπάμε στη μουλινέτα και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.Τα φλούδια και τα κουκούτσια τα βράζουμε σε νερό χωριστά και  το προσθέτουμε στη μαρμελάδα που βράζει 1-2 κουπίτσες. Ξαφρίζουμε όταν αρχίσει και αφρίζει βάζουμε την κανέλα ,τις βανίλιες και  το γαρίφαλο.Μόλις δούμε ότι κοντεύει να δέσει βάζουμε και το λεμόνι .Πάει με το μαύρο ψωμάκι που φτιάξαμε άλλη φορά.
ψωμί ολικής άλεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου