Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

χοιρινό σε δύο εκδοχές εορταστικό

Εκτέλεση: Βάζουμε το χοιρινό τουλάχιστον για 6 ώρες σε ένα διάλυμα με νερό,αλάτι και ζάχαρη.Έτσι θα μαλακώσει.Το διάβασα σε περιοδικό πιάνει.Έπειτα το πλένουμε το βάζουμε στη γάστρα το ένα κομμάτι  το είχα γεμίσει με δαμάσκηνα και βερίκοκα  τιο άλλο απλά τα έβαλα δίπλα μαζί με χυμό προρτοκάλι ,ή και κρασί (για να βγει η σάλτσα ) .Στο τέλος ψήνεται ξεσκέπαστο με λίγο μέλι αν θέλουμε .Τέλειο και στις δύο εκδοχές.
Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία!