Σάββατο 17 Απριλίου 2010

κελαηδί συνταγή Λάρισας

κελαηδί συνταγή Λάρισας
.έτσι λέει το βιβλίο μου μαγειρικής ,αλλά έκανα μικρές αλλαγές για να είναι πιο ελαφρύ και να μην έχει φέτα ,εγώ και η φέτα χωρίσαμε .
Υλικά λοιπόν με παραλλαγές για όλες τις δύσκολες περιπτώσεις:
μοσχαράκι 1 κιλό μαλακό σε μπουκίτσες,4 πιπεριές πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες ,κανα δυο ντομάτες σε ψιλά κομματάκια ,μπόλικό σκορδάκι ψιλοκομμένο,τυρί γραβιέρα ,ή κεφαλοτύρι ή κασέρι ή φέτα 250 γραμμάρια σε μικρά κομματάκια, αλάτι πιπέρι ,πάπρικα , λίγο χυμό ντομάτας ,λάδι ελιάς όχι να κολυμπάει(το βιβλίο έλεγε περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο).
Εκτέλεση: στρώνουμε σε πυρέξ το κρέας αποπάνω τυρί ,πιπεριές σκόρδο ,ντομάτες ,λάδι χυμό ντομάτας ,προσθέτουμε νερό όσο ψήνεται λίγο λίγο βάζουμε και αλουμινόχαρτο να μην καεί .Θέλει αρκετό ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου