Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

σουηδικα ρολά με κανέλα


Για τη ζύμη : 1φλυτζ.τσαγιού χλιαρό γάλα ,1 φακελάκι ξερή μαγιά ,1/3 φλυτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη ,4 κουταλιές σούπες ανάλατο βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί
3 κρόκοι αυγών και 1 αβγό για την επιφάνεια ,ξύσμα πορτοκάλι ,1 κουτ. γλυκού αλάτι 4 φλυτζ. αλεύρι για γλυκά ψωμιά.(αν βιάζομαι να φουσκώσει βάζω και φαρίνα)
Για τη γέμιση :1/2 τσαγιού καστανή ζάχαρη ,1 κουτάλι σούπας κανέλα ,3 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο.
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τη μαγιά στο γάλα, το ρίχνουμε στο αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά της ζύμης αλείφουμε αποπάνω από τη ζύμη βούτυρο και το αφήνουμε για δύο ώρες.
Ανοίγουμε μετά σε ορθογώνιο φύλλο ,αλείφουμε βούτυρο πασπαλίζουμε τη γέμιση ,τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ροδέλες .Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι αλείφουμε με αβγό .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα ή όσο πάρει ,προσοχή να ψηθει αποκάτω. φωτογραφία δεν έχει έφαγα το μισό άλλη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου