Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

πατάτες ογκρατεν

Υλικά:πατάτες κομμένες στο μαντολίνο λεπτές φέτες ίσα για να γεμίσει ένα ταψάκι,
1 κρέμα γάλακτος 250 m.l. γάλα ,αλάτι πιπέρι ,μοσχοκάρυδο,τυρί τριμμένο (όσο θέλουμε) ,λίγο μπέικον σε κομματάκια 5 φέτες,πάει και λίγο βούτυρο.

Εκτέλεση:Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι ,ρίχνουμε μπέικον και τυριά ,αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο , την κρέμα γάλακτος απο πάνω .Όσο ψήνεται βάζουμε αλουμινόχαρτο και αν θέλει υγρά βάζουμε γάλα συμπλήρωμα φρέσκο ή εβαπορέ. Ταιριάζει με πιπεράτη μπριζόλα.

3 σχόλια:

  1. Οι πατάτες φαίνονται πολύ νόστιμες και η φωτογραφία του μπλογκ σου, καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βουδαπέστη ,και τέλειες οι πατάτες ένας φίλος τις τηγάνιζε πρώτα ,αλλά ρουφάνε πολύ λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάει και λίγο βουτυράκι αλλά και χωρίς γίνεται.τόση κρέμα έχει μπορούμε να το παραλείψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή