Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

κρουασάν (για μεγάλη υπομονή μιλάμε)

Υλικά:0,5 κιλ. αλεύρι απλό , 1,5 φακελάκι μαγιά, 5 κουτ. σούπας ζάχαρη , 1 κουταλάκι αλάτι, 300 m.l. χλιαρό γάλα ,300  γραμ. βουτυρο αγελαδινό σκληρό.

  • Ζυμώνουμε στο μίξερ τα υλικά εκτος το βούτυρο 10 λεπτά .
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 1-1,5 ώρα .
  • βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε λαδόκολλα και το ανοίγουμε σε φύλλο ,και μπαίνει ψυγείο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο βάζουμε μέσα το βούτυρο το κλείνουμε το πατάμε με τον πλάστη και ξανά παραλληλόγραμμο.
  • Τη διπλώνουμε και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία  2 φορές ακόμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο και κόβουμε τριγωνάκια που τυλίγουμε ,τα αφήνουμε να φουσκώσουν αλείφουμε με αυγό .
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190.
  • Προσπαθούμε να φάμε μόνο 1 και τα γεμίσουμε με μαρμελάδα ή μερέντα.

2 σχόλια:

  1. Χαρά στο κουράγιο σου, εγώ πολύ βαριέμαι! Να είχα όμως τώρα μερικά! Θα πρέπει να σου γίνανε πολύ νόστιμα! Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα προσπαθούμε να φάμε μονο ένα και τα γεμίζουμε!!?? χαχα για στα χέρια σου! Μπελαλίδικα κρουασάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή