Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

κιμαϊλί

Υλικά : 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 3 ώριμες ντομάτες σε ροδέλες , 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,1 φλυτζ. κοκκινο κρασί , 1 φλυτζ. ελαιόλαδο , 4 φέτες ψίχα ψωμί ή ανάλογη φρυγανιά ,10 φέτες κασέρι , 4 αβγά, ρίγανη, αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:Ζυμώνουμε τον κιμά το ψωμί το κρασί και το λάδι ,λαδώνουμε πυρέξ ,στρώνουμε τον κιμά ,αποπάνω τις φέτες το τυρί , περιχύνουμε με λίγο λάδι, χτυπάμε αβγά ,με αλάτι πιπέρι και ρίγανη και ραντίζουμε αποπάνω .Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα.Αν δεν αρέσει σε κάποιον το κρασί εγώ θα έβαζα ούζο όπως στα σουτζουκάκια .Σαν πίτα γίνεται.

2 σχόλια:

Πίτα του βοσκου Εύκολη συνταγή και γρήγορη Υλικα : Κιμάς 1 κιλό μοσχάρι 'η αναμικτος με χοιρινό. Κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας Αλάτι ...