Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

πετιμεζόπιτα

Υλικά: 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο,2 ποτήρια πετιμέζι 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη ,χυμός από  2 πορτοκάλια , 1 κουταλιά γλυκού σόδα ,0,5 ποτήρι νερό στο οποίο έχει βράσει ξυλάκι κανέλας ,ξύσμα από 2 πορτοκάλια ,  4 κουταλιές ρακι ή τσίπουρο ή σούμα , 1 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλο σκόνη και μισό κιλό αλεύρι μαλακό.

Εκτέλεση:Χτυπάμε το λάδι με το πετιμέζι και τη ζάχαρη ,έπειτα βάζουμε και το χυμό πορτοκάλι τη σόδα και το νερό από την κανέλα .Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτα του βοσκου Εύκολη συνταγή και γρήγορη Υλικα : Κιμάς 1 κιλό μοσχάρι 'η αναμικτος με χοιρινό. Κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας Αλάτι ...