Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

λαγάνα γρήγορη

                                                                     Υλικά: 500 γραμ. αλεύρι μαλακό
, 1/2 φλυτζάνι λάδι ίσως και παραπάνω , μαγιά 40 γραμμάρια νωπή ,1/2 κουταλάκι αλάτι ,νερό όσο πάρει σουσάμι .


Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε λίγο νερό και διαλύουμε  τη μαγιά ,την αφήνουμε λίγο να ενεργήσει ,προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Στο τέλος έβαλα και λίγο αλέύρι κίτρινο γιατί μάλλον το παράκανα με το νερό. πλάθουμε μέσα σε ταψί με λαδόκολλα στο γνωστό σχήμα  ,αφήνουμε να φουσκώσει πατάμε με τα χέρια για να πάρει το σχήμα της αλείφουμε με λάδι ,βάζουμε σουσάμι ,ψεκάζουμε με νερό όσο ψήνεται για  να μην ξεραθεί. Ψήνουμε στο πάνω κάτω ψήσιμο του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα.Βγαίνουν δύο λαγάνες.

Η Βέφα λέει να αφήσουμε το προζύμι 12 ώρες όπως και στα κουλούρια Θεσσαλονίκης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου