Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

μελιτζάνες σκορδαλιά της μαμάς μου

Συνταγή της μαμάς εκ Πελοποννήσου γι' αυτό και οι μελιτζάνες πρέπει να είναι οι τσακώνικες και όχι οι φλάσκες.
Υλικά: μελιτζάνες μακριές κομμένες σε λωρίδες λεπτές , κανονικά τα υλικά για σκορδαλιά αλλά αντί για ψωμί βάζουμε  αλεύρι σαν κουρκούτι με σκόρδο , λάδι αλάτι πιπέρι.και ξύδι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις μελιτζάνες ελαφρά να φύγει και η πικρίλα τις στραγγίζουμε τις αραδιάζουμε σε πυρέξ και βάζουμε αποπάνω τη σκορδαλιά ,ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα ,του άντρα μου δεν του πολυάρεσε αλλά δεν είναι και από την Πελοπόννησο ,αυτός χάνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου