Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

ψάρι τηγανιτό με σκορδαλιά


Υλικά : για το ψάρι : ότι ψάρι μας αρέσει εγώ έβαλα παγκάσιο χωρίς κόκκαλα , μπίρα αλεύρι αλάτι και πιπέρι για το κουρκούτι .
για τη σκορδαλιά : 4-5 πατάτες σκόρδο όσο αντέχουμε και όχι κινέζικα του σουπερμάρκετ καθόλου δυνατά , λάδι ,αλάτι ξύδι ή λεμόνι

Εκτέλεση: κάνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας τη μπίρα με το αλεύρι ,το αλάτι και το πιπέρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .Για τη σκορδαλιά βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ,και τις πολτοποιούμε προσθέτοντας το λάδι και το λεμόνι ή το ξίδι.Προτιμώ τη σκορδαλιά με πατάτα και όχι με ψωμί γίνεται πιο βελούδινη.

1 σχόλιο:

  1. ψαράκι με σκορδαλιά τέλειο, αρκεί να κάτσω σπίτι μετά το φαγοπότι, δε θα είμαι για κόσμο!!!! εκτός αν τους έχω ταΐσει όλους σκορδαλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή