Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Κουλούρι Θεσσαλονίκης του κυρίου Γιώργου


 Υλικά 

650 γρ. αλεύρι

350 ml νερο χλιαρό 

2 φακελάκια μαγιά ξερή

40 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 

80  γρ. ηλιέλαιο

Λίγο αλάτι 

Η συνταγή είναι από τις μαγειρικές απολαύσεις που πετυχαίνουν πάντα.

Ζυμώνονται όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει.Πλαθουμε σε κουλούρια στρογγυλά και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.πασπαλιζουμε με σουσάμι ή μαυροσισαμο,αν θέλουμε βουτάμε σε ζαχαρονερο για να κολλήσει καλύτερα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.Η ζύμη που μου έμεινε μπήκε σε φόρμα και έγινε το πιο νόστιμο ψωμί 🍞.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου