Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΑΡΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

Για τη ζύμη : 250 γρ .βούτυρο, 2 αβγά ,αλεύρι όσο πάρει ,αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη μία μικρή κούπα  ,ζάχαρη καστανή 1,5 κούπα.

Για τη γέμιση μαρμελάδα σφιχτή βατόμουρο ή ότι έχουμε σπίτι.

Εκτέλεση :Ζυμώνουμε τη βάση την ανοίγουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε σε ταρτιέρα . Ψήνουμε αν θέλουμε χωριστά ή και μαζί με τη βάση.Αν η μαρμελάδα είναι αραιή δένουμε με κορν φλάουρ ή κρέμα στιγμή βανίλια.Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.Εγώ έβαλα και κατεψυγμένα μούρα αποπάνω από τη μαρμελάδα. Ωραία γίνεται και σκεπαστή αλλά θέλει διπλή δόση τη ζύμη .Σκεπαστή μάλλον είναι πιο ωραία σαν τις πίτες της γιαγιάς της Σούκι στο True blood.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου