Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

ταραμοσαλάτα- ταραμοκεφτέδες

σαρακοστανά σε συνέχειες:

Ταραμοσαλάτα : 100 γραμ.ταραμά, 300 γραμ. πατάτες βρασμένες ,1 κρεμμύδιλάδι αρκετό και λεμόνι ανάλογα με τα γούστα.
Εκτέλεση: Πρώτα αφήνουμε σε λίγο νεράκι τον ταραμά μήπως και φύγει η αρμύρα,μπα δε νομίζω,αλλά τέλος πάντων .Πολτοποιούμε τις πατάτες ,το κρεμμύδι,και ανακατεύουμε στη μουλινέτα προσθέτοντας λίγο λίγο λάδι και λεμόνι. Να έχετε καλό δοκιμαστή γιατί ο δικός μου μου είπε ότι ήθελε κι άλλο ταραμά και λυσσάξαμε .
Ταραμοκεφτέδες :100 γραμμάρια ταραμά ,ψωμί μπόλικο βρεγμένο και στιμμένο  μυρωδικά :άνιθο ,ρίγανη διόσμο , κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο αλεύρι ή φρυγανιά για το πλάσιμο .Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε μέχρι να κοκκινίσουνε πάντα δοκιμάζω τον πρώτο για ευνόητους λόγους που προαναφέραμε.Μετά την πρώτη τραυματική εμπειρία όταν τους πρωτοέφτιαξα φοιτήτρια τους κάνω κάθε χρόνο.Ελπίζω όλοι να πέρασαν καλά χθες.

4 σχόλια:

  1. Μόνιμο θέμα το αν είναι αρμυρός πολύ!
    Και εγώ με πατάτα τον κάνω και να σου πω την αλήθεια μου βάζω αρκετή για να μην με ενοχλεί αυτή η αρμύρα του ταραμά και γίνεται πάντα πολύ απαλή! Τον πλακώνω και στο λεμόνι βεβαίως-βεβαίως!!!χοχοχο!!!
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή σαρακοστή , να 'χεις καλό δοκιμαστή ,αυτό εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και οταν λεμε ταραμα εννοουμε τα αυγα και οχι τη σαλατα...γιατι καποιες πρωην ξανθιες το εκαναν κι αυτο!!!! θυμασαι??? τελειο το blog σου κουμπαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή