Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

Υλικά:φράουλες 300 γραμ. μούρα και άλλα φρούτα του δάσους ,βρήκα στο σουπερμάρκετ συσκευασίες με καταψυγμένα με ποικιλία φρούτων 300 γραμ. το καθένα σύνολο τα φρούτα 1 κιλό,ζάχαρη όση προτιμά ο καθένας γίνεται και με λίγη να κρατάνε την ξινίλα τους , 1 βανίλια λίγο χυμό λεμόνι.

Εκτέλεση : Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φρούτα να σιγοβράσουν ,ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν δεν χρειάζεται να τα πολτοποιήσουμε γιατί είναι μικρά σε μέγεθος και λιώνουν. Ξαφρίζουμε τον αφρό από πάνω ,όταν δέσει βάζουμε τη βανίλια και το χυμό λεμόνι.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

μοσχαρίσια μπριζόλα με κονιάκ και πετιμέζι

Υλικά:μπριζόλες μοσχαρίσιες ανάλογα την όρεξη,κονιάκ 1 ποτηράκι του κρασιού,πετιμέζι  ανάλογα με τα γουστα ,αλατι πιπέρι ,λάδι .
Εκτέλεση : Σωτάρουμε την μπριζόλα ή τις μπριζόλες  σε λάδι ,σβήνουμε με το κονιάκ την αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κονιάκ ,τελειώνουμε με πετιμέζι ,της θείας μου από το χωριό ,εξαιρετικό. φωτογραφία δεν έχει την έφαγα άμεσα ,και φωτογραφία να έβγαζα θα έτρωγα και αυτή. Και κρεμμυδάκι ή σκορδάκι ψιλοκομμένο θα πήγαινε λέω τώρα,εσείς ότι νομίζετε.Απλά μουρλια.