Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις

Το  καλοκαίρι δε μαγειρεύουμε μόνο ,διαβάζουμε κιόλας πολύ όμως . Οπότε είπα να βιβλιοπροτείνω για όποιον αντέχει.Κατά τύχη ή σχεδόν διάβασα φέτος βιβλία για  την Αίγυπτο. την Ισπανία και ιστορικά μυθιστορήματα .Σε βιβλία σχετικά με την Αίγυπτο πιο πολύ μου άρεσε η Αιγυπτία του Ζιλμπερ Σινουέ ,η συνέχεια του βιβλίου η κόρη του Νείλου δεν ήταν τόσο καλή. Ο δρόμος κοντά στο παλάτι του Ναγκιμπ Μαχφουζ δε με ενθουσίασε αν και μου το πρότειναν στο βιβλιοπωλείο ως πολύ ωραίο.Οι παρθένες του παραδείσου ήταν καλουτσικο ,όπως και το Αιχμαλωτη στην αγαπημενη χώρα.Συμπερασματικά δεν είναι πολύ καλό να είσαι γυναίκα σε μουσουλμανική χώρα.
Σε βιβλία σχετικά με την Ισπανία πολύ ωραίο ήταν Το σπίτι της αδυνατης αγάπης ,μαγικός ρεαλισμός κάτι ανάμεσα σε Αλιέντε και Μαρκές ,ενώ η Μαρίνα ήταν κάτι ανάμεσα σε ιστορία θρίλερ ,επιστημονικής φαντασίας και ιστορία αγάπης ,πολύ καλό εξίσου.Αυτό που τελείωσα σήμερα Το μυστικό της στοάς ήταν ενδιαφέρον αν και τα ισπανικά ονόματα με μπέρδεψαν .
Τα αγαπημενα μου για το καλοκαίρι  ήταν τα ιστορικά μυθιστορήματα η Εταίρα ,μια πόρνη που το σκάει από τη φλεγόμενη Ρώμη και γίνεται τρανή στη Βενετία μαζί με το νάνο συνεργάτη και φίλο της και η Θρησκεία που παρουσιαζει την πολιορκία της Μάλτας από τους Τούρκους.Καλό ήταν και ο τελευταίος Ναϊτης κάτι σαν τον Ιντιάνα Τζόουνς όπου αναφέρει και τη Σύμη.Προσφορές σε βιβλία έχει στο ιντερνετ στις εκδόσεις Ψυχογιός ,στην Πρωτοπορία ,αλλά και στο Public .Καλό διάβασμα!!!