Σάββατο 17 Απριλίου 2010

παγωτό γιαούρτι

Υλικά: 1 κουπάκι γιαούρτι μικρό ,1 μικρή κρέμα γάλακτος (και με λάιτ) ,6 κουταλιές ζάχαρη (αν θέλουμε βάζουμε και άλλη ζάχαρη) ,1 βανίλια .

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει το μείγμα αρκετή ώρα , συνήθως προσθέτω μαρμελάδα δική μου φράουλα ή κεράσι ,ή κομματάκια σοκολάτας ή ό,τι άλλο μου έρθει στο μυαλό. Το βγάζουμε από την κατάψυξη συχνά και το ανακατεύουμε για να γίνει αφράτο εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή.

Συνήθως κάνω διπλή και τριπλή δόση για να βγει μπόλικο.

κοτόπουλο φιλέτο συνταγή Αγγέλας

ΥΛΙΚΑ
2 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
2 κρέμες γάλακτος μικρές
τυριά 250 γραμμ. γκούντα έμενταλ κ.τ.λ τριμμένα
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζουμε σε πυρέξ το ψιλοκομμένο κοτόπουλο πασπαλίζουμε τα τυριά ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ,αλάτι πιπέρι. Ψήνουμε αργά αργά και βάζουμε και αλουμινόχαρτο να μην αρπάξει

ντοματοκεφτέδες

ντοματοκεφτέδες
Υλικά:
  • 3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση :Κόβουμε ψιλές τις ντομάτες ,πετάμε τα πολλά ζουμιά ,τρίβουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε και φρυγανιά .Αν θέλουμε βάζουμε και τυράκι τριμμένο.

κολοκυθοκεφτέδες

κολοκυθοκεφτέδες

3-4 κολοκύθια τριμμένα (τρίφτη)
1 πατάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
δυόσμο
τυρί τριμμένο γραβιέρα ή ραγκάτο 200 γραμ.
φρυγανιά τριμμένη όσο πάρει
αλεύρι για το τηγάνισμα και λάδι
Εκτέλεση : Ανακατευουμε όλα τα υλικά να γίνει ζύμη αλευρώνουμε και τηγανίζουμε .
άλλοι βάζουν και φέτα!

κολοκυθοπιτάκια

παλιά συνταγή κάπου την είχα βρει αλλά έβγαλα το κουκουνάρι
Υλικά :κολοκύθια 3-4 τριμμένα στον τρίφτη, μαϊντανό ,ή δυόσμο ή και τα δύο , τυριά τριμμένα ρεγκάτο ,γραβιέρα φέτα ,όσο πάρει κρεμμύδι τριμμένο ,φύλλο έτοιμο για πίτες , ούζο λίγο,λάδι.
Εκτέλεση: Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα στίβουμε .βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε κρεμμύδι και κολοκύθια και μυρωδικά σβήνουμε με ούζο ,αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα τυριά .Κάνουμε ρολάκια αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε ,απλά τέλειο!

κελαηδί συνταγή Λάρισας

κελαηδί συνταγή Λάρισας
.έτσι λέει το βιβλίο μου μαγειρικής ,αλλά έκανα μικρές αλλαγές για να είναι πιο ελαφρύ και να μην έχει φέτα ,εγώ και η φέτα χωρίσαμε .
Υλικά λοιπόν με παραλλαγές για όλες τις δύσκολες περιπτώσεις:
μοσχαράκι 1 κιλό μαλακό σε μπουκίτσες,4 πιπεριές πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες ,κανα δυο ντομάτες σε ψιλά κομματάκια ,μπόλικό σκορδάκι ψιλοκομμένο,τυρί γραβιέρα ,ή κεφαλοτύρι ή κασέρι ή φέτα 250 γραμμάρια σε μικρά κομματάκια, αλάτι πιπέρι ,πάπρικα , λίγο χυμό ντομάτας ,λάδι ελιάς όχι να κολυμπάει(το βιβλίο έλεγε περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο).
Εκτέλεση: στρώνουμε σε πυρέξ το κρέας αποπάνω τυρί ,πιπεριές σκόρδο ,ντομάτες ,λάδι χυμό ντομάτας ,προσθέτουμε νερό όσο ψήνεται λίγο λίγο βάζουμε και αλουμινόχαρτο να μην καεί .Θέλει αρκετό ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό

φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό(γίνεται και με φιλέτο γαλοπούλα )
Υλικά: 3 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο χτυπημένο και ανοιγμένο
γραβιέρα ,κατά προτίμηση Κρήτης
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
σκόρδο τριμμένο
μπέικον ή ζαμπόν σε κομμάτι
αλάτι ,πιπέρι
εκτέλεση: κόβουμε τη γραβιέρα σε πιο μικρά κομμάτια ,το μπέικον ,την πιπεριά τρίβουμε το σκόρδο αλατοπιπερώνουμε τυλίγουμε τα φιλέτα και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε στο φούρνο,ξετυλίγουμε και κόβουμε σε ρολάκια.
Αρέσει στη Γλύκα!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

σάλτσα για κοτόπουλο ψητό

ταιριάζει και με άλλα ψητά ,π.χ. πανσέτες ή χοιρινές μπριζόλες
ΥΛΙΚΑ:1 μέρος μαγιονέζα ,2 μέρη μουστάρδα,λάδι (όχι πολύ) χυμό λεμονιού (τουλάχιστον 1)αλάτι πιπέρι ,ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ανακατεύουμε στη μουλινέτα να χτυπηθεί καλά ,ή σε ένα βαζάκι που να κλείνει καλά ,λίγο πριν είναι έτοιμα τα ψητά μας.Μπορούμε να πασαλείψουμε με τη σάλτσα αυτή και το κοτόπουλο όσο ψήνεται.