Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ψωμί με κουάκερ

υλικά: 225 γραμ. κουάκερ, 1 κιλό αλεύρι ( κίτρινο, άσπρο και πολύσπορο) ,1 1/4 φλυτζ. γάλα , λίγο αλάτι ,40 γραμ. μαγιά,ζεστό νερό, λίγο καλαμποκέλαιο και λιόσπορους για το στόλισμα.
Εκτέλεση: Μουλιάζουμε 1/2 ώρα το κουάκερ ,διαλύουμε τη μαγιά στο νερό ζυμώνουμε με το αλεύρι ,προσθέτουμε και το κουάκερ.Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.Όταν φουσκώσει το βάζουμε σε δύο ορθογώνιες φόρμες του κέικ καλα λαδωμένες για να μην κολλήσει και στολίζουμε με τους σπόρους .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει .