Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα










Υλικά : 1,5 φλιτζάνι αλεύρι , μισό κουταλάκι αλάτι ,μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ , 3/4 φλιτζάνι βούτυρο  .1,5 φλ. ζάχαρη  ,βανιλινη ,2 αβγά 1 φλ. μαρμελάδα πηχτή.


Εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ,αφήνουμε λίγο στο ψυγείο .Κάνουμε μπαλάκια και ψήνουμε στους  170 για 10-14 λεπτά. Όταν κρυώσουν κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα. έβαλα νεκταρίνι στα μισά φράουλα στα άλλα μισά ή κάτι τέτοιο μετά έκανα δίαιτα και έτσι βγήκε το καλοκαίρι!

ΤΑΡΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

Για τη ζύμη : 250 γρ .βούτυρο, 2 αβγά ,αλεύρι όσο πάρει ,αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη μία μικρή κούπα  ,ζάχαρη καστανή 1,5 κούπα.

Για τη γέμιση μαρμελάδα σφιχτή βατόμουρο ή ότι έχουμε σπίτι.

Εκτέλεση :Ζυμώνουμε τη βάση την ανοίγουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε σε ταρτιέρα . Ψήνουμε αν θέλουμε χωριστά ή και μαζί με τη βάση.Αν η μαρμελάδα είναι αραιή δένουμε με κορν φλάουρ ή κρέμα στιγμή βανίλια.Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.Εγώ έβαλα και κατεψυγμένα μούρα αποπάνω από τη μαρμελάδα. Ωραία γίνεται και σκεπαστή αλλά θέλει διπλή δόση τη ζύμη .Σκεπαστή μάλλον είναι πιο ωραία σαν τις πίτες της γιαγιάς της Σούκι στο True blood.