Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

μαρμελάδα με νεκταρίνι και ροδάκινο

μαρμελάδα με νεκταρίνι και ροδάκινο
υλικά : 800 γραμμαρια φρούτα ,ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα ,πολτοποιημένα
500 γραμμαρια μαύρη ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλα ,  το χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση :Πολτοποιούμε τα φρούτα , τα βάζουμε σε κατσαρόλα ,βάζουμε τη ζάχαρη ,δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε και να ανακατεύουμε συνεχώς  βάζουμε και την κανέλα .Μόλις δέσει ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμόνι.Ελπίζω να είναι καλή έχω και επίσημο δοκιμαστή μια φίλη μου που είναι έγκυος ,η φράουλα της άρεσε.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

λαχανικά τηγανιτά και σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Υλικά: 3 κολοκυθάκια ,5 πιπεριές κέρατο , 3 μελιτζάνες μακριές , ντομάτες (για τη σάλτσα )1  κρεμμύδι ,λάδι, ρίγανη ,αλάτι ,πιπέρι ,λίγο πελτέ.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κοβουμε τα λαχανικά ,τηγανίζουμε (χωρίς κουρκούτι αυτή τη φορά) , σε κατσαρόλα βάζουμε τριμμένη τη φρέσκια τομάτα   το κρεμμύδι και τα μυρωδικά ,αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα .Σερβίρουμε με τη σάλτσα τομάτας  ,η μαμά μου βάζει αποπάνω και σκόρδο ψιλοκομμένο  ,εγώ το απέφυγα.Καλή όρεξη!

εύκολο κέικ με σοκολάτα

Υλικά: 260 γραμ.σοκολάτα, 3 αβγά , 200 γραμ. κρεμα γάλακτος ,100 γραμ. γάλα εβαπορέ  ,150 γραμ. ζάχαρη άχνη  συν λίγη εξτρά για το στόλισμα ,100 γραμ.αλεύρι , 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
.Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα  και το βούτυρο ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα για να λιώσει ,χτυπάμε χωριστά τα αβγά με την άχνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε σε ρηχό ταψάκι ,γίνεται σαν μπράουνις