Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

κρουασάν (για μεγάλη υπομονή μιλάμε)

Υλικά:0,5 κιλ. αλεύρι απλό , 1,5 φακελάκι μαγιά, 5 κουτ. σούπας ζάχαρη , 1 κουταλάκι αλάτι, 300 m.l. χλιαρό γάλα ,300  γραμ. βουτυρο αγελαδινό σκληρό.

  • Ζυμώνουμε στο μίξερ τα υλικά εκτος το βούτυρο 10 λεπτά .
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 1-1,5 ώρα .
  • βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε λαδόκολλα και το ανοίγουμε σε φύλλο ,και μπαίνει ψυγείο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο βάζουμε μέσα το βούτυρο το κλείνουμε το πατάμε με τον πλάστη και ξανά παραλληλόγραμμο.
  • Τη διπλώνουμε και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία  2 φορές ακόμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο και κόβουμε τριγωνάκια που τυλίγουμε ,τα αφήνουμε να φουσκώσουν αλείφουμε με αυγό .
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190.
  • Προσπαθούμε να φάμε μόνο 1 και τα γεμίσουμε με μαρμελάδα ή μερέντα.

crackles-μπισκότα

Υλικά: 240 γρ. κουβερτούρα, 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις , , 0,5 κούπα κακάο , 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ , 1/4 κουταλάκι αλάτι , 0,5 κούπα μαργαρίνη σοφτ , 2 αβγά, 2 βανίλιες , 1/3 κούπας γάλα , 1 κούπα ζάχαρη , 1κούπα ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση : Λιώνουμε την κουβερτούρα, ,κοσκινίζουμε αλεύρι ,κακάο , μπέικιν πάουντερ .Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη ,ρίχνουμε τα αβγά, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι .Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες.Πλάθουμε σε μπαλάκια που βυθίζουμε μέσα στη ζάχαρη πρώτα και μετά στην άχνη και τα βάζουμε σε λαδόκολλα .Ψήνουμε για 14 λεπτά μέχρι να σκάσουν. Πάνε για τα χριστούγεννα αλλά δε βαριέσαι.

φοντάν σοκολάτας με βατόμουρο και κάστανο

Υλικά: 150 γρ. κουβερτούρα , 130 γραμ. κρεμα γάλακτος , μαρμελάδα βατόμουρο 1κούπα , βατόμουρα κατεψυγμένα όχι πολλά θα νερουλιάσει , 3 αβγά , 90 γραμ. ζάχαρη άχνη ,κάστανο ψιλοκομμένο 1 κούπα ,μύγδσλο φιλέ για ντεκόρ.
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα ψιλοκομμένη , ανακατεύουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά ,αποπάνω το μύγδαλο φιλέ  ,αλοίφουμε με βούτυρο μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα ,ψήνουμε στους 170 για 30-35 λεπτά