Υλικά:0,5 κιλ. αλεύρι απλό , 1,5 φακελάκι μαγιά, 5 κουτ. σούπας ζάχαρη , 1 κουταλάκι αλάτι, 300 m.l. χλιαρό γάλα ,300 γραμ. βουτυρο αγελαδινό σκληρό.
- Ζυμώνουμε στο μίξερ τα υλικά εκτος το βούτυρο 10 λεπτά .
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 1-1,5 ώρα .
- βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε λαδόκολλα και το ανοίγουμε σε φύλλο ,και μπαίνει ψυγείο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο βάζουμε μέσα το βούτυρο το κλείνουμε το πατάμε με τον πλάστη και ξανά παραλληλόγραμμο.
- Τη διπλώνουμε και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές ακόμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο και κόβουμε τριγωνάκια που τυλίγουμε ,τα αφήνουμε να φουσκώσουν αλείφουμε με αυγό .
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190.
- Προσπαθούμε να φάμε μόνο 1 και τα γεμίσουμε με μαρμελάδα ή μερέντα.