Πριν χρόνια είχα φάει σε μια επίσκεψη μια τέλεια κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.Τη βρήκα και την έφτιαξα.
Υλικά:1 κιλ. κολοκυθάκια τριμμένα ,1 κρεμμύδι τριμμένο ,300 γραμ. γραβιέρα τριμμένη, 2 αβγά άνιθο ,ρίγανη, φρυγανιά τριμμένη,λίγο βούτυρο ,αλάτ,ι πιπέρι.
Εκτέλεση: Τρίβουμε κολοκύθια και κρεμμύδι και σωτάρουμε σε λαδάκι ή βουτυράκι ,μόλις πιει τα υγρά του ρίχνουμε τα τυριά(εννοείται ότι βάζουμε ότι τυρί μας αρέσει) τα αβγά.Λαδλωνουμε ταψάκι πασπαλίζουμε με φρυγανιά απλώνουμε το μείγμα και ξαναπασπαλίζουμε με φρυγανιά αποπάνω.Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010
πατατόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά: 2,5 κιλά πατάτες ,λίγο λάδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 2 αβγά , 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα (εγώ έβαλα ρεγγάτο) 100 γραμ . φέτα(την απέφυγα) ,ριγανη ή και διόσμο 100 γραμ. γάλα αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση : Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε μαζί με το κρεμμύδι στη μουλινέτα βάζουμε στο μείγμα το γάλα ,τα αβγά , τ α τυριά αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε σε ταψί λαδώνουμε αποπάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.Η συνταγή είναι από την Τήνο έβαλα λιγότερα αβγά όμως.Το τυρί παίζει για να μη βγει πολύ νερουλό το μείγμα. Καλή όρεξη!
Εκτέλεση : Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε μαζί με το κρεμμύδι στη μουλινέτα βάζουμε στο μείγμα το γάλα ,τα αβγά , τ α τυριά αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε σε ταψί λαδώνουμε αποπάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.Η συνταγή είναι από την Τήνο έβαλα λιγότερα αβγά όμως.Το τυρί παίζει για να μη βγει πολύ νερουλό το μείγμα. Καλή όρεξη!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)