Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

καπκεικ με ζαχαρούχο

 Υλικά 

1 φλυτζάνι ηλιέλαιο 

1 ζαχαρούχο 

3 αβγά 

1/2 κούπα γάλα 

1 βανίλια 

1 φλυτζάνι κακάο

μια συσκευασία κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

1 φαρινάπ ίσως και λιγότερο.

Εκτέλεση 

Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υγρά υλικά ,αβγά γάλα  ,ζαχαρούχο ρίχνουμε το κακάο και σιγά σιγά το αλεύρι.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια  την κουβερτούρα και τη  βάζουμε στο μίγμα. Μοιράζουμε σε φορμάκια  και γεμίζουμε μέχρι τη μέση. Ψήνουμε στους 180 ο C  .τουλάχιστόν για μισή ώρα ή ως που να κοκκινίσουν.Άρεσαν στα κορίτσια μου αλλά η μεγάλη εβγαζε τη λευκή σοκολάτα.Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Δεν έμεινε κανένα για φωτογραφία ,άλλη φορά.Μια σπουδαία λύση αν πάει να μας λήξει το ζαχαρούχο  ή ξεμείναμε από ζάχαρη.την επόμενη φορά θα ζεστάνω τη σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο για να δω το αποτέλεσμα.