Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

χοιρινό γεμιστό με κεφαλοτύρι

Υλικά: 1 σπάλα χοιρινή 2,5 κιλ. ανοιγμένη
500 γραμ. κεφαλοτύρι και γραβιέρα θα πήγαινε
3 πιπεριές κέρατο ,2 ντομάτες σφιχτές
σκόρδο ,πιπέρι αλάτι
Εκτέλεση: Ανοιγουμε το κρέας ,μπήγουμε τα σκόρδα ,απλώνουμε το κεφαλοτύρι σε μπαστουνάκια, τις πιπεριές και τις τομάτες .Βάζουμε σε ταψί στους 2οο με 1 ποτήρι νερό για 20 λεπτά,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 για 2 ώρες τουλάχιστον.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

κιμαϊλί

Υλικά : 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 3 ώριμες ντομάτες σε ροδέλες , 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,1 φλυτζ. κοκκινο κρασί , 1 φλυτζ. ελαιόλαδο , 4 φέτες ψίχα ψωμί ή ανάλογη φρυγανιά ,10 φέτες κασέρι , 4 αβγά, ρίγανη, αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:Ζυμώνουμε τον κιμά το ψωμί το κρασί και το λάδι ,λαδώνουμε πυρέξ ,στρώνουμε τον κιμά ,αποπάνω τις φέτες το τυρί , περιχύνουμε με λίγο λάδι, χτυπάμε αβγά ,με αλάτι πιπέρι και ρίγανη και ραντίζουμε αποπάνω .Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα.Αν δεν αρέσει σε κάποιον το κρασί εγώ θα έβαζα ούζο όπως στα σουτζουκάκια .Σαν πίτα γίνεται.

μπουτάκια κοτόπουλου με ελιές και μπέικον

Υλικά:κοτόπουλο μπουτάκια ,ανάλογα πόσα άτομα είμαστε ,μπέικον όσα μπουτάκια τόσες φέτες και εξτρά, λευκό κρασί , πράσινες ελιές ,αλάτι πιπέρι λάδι

Εκτέλεση : Τυλίγουμε με το μπέικον τα μπουτάκια ,ψιλοκόβουμε όσο περισέψει , σε πυρέξ βάζουμε το λάδι αλάτι πιπέρι .Αφού ψηθεί λίγο ,βάζουμε το κρασί και τις ελιές .

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ζυμαράκια τυριού ,πολύ ωραίο ψωμάκι για καλεσμένους

Υλικά: 5,5 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1φλυτζ. γάλα 1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο , 1φλυτζ. τριμμ. φέτα ή άλλο τυρί ,1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ , 1 κουτ. σούπας πάπρικα ,διόσμο ξερό 2 αβγά μαύρο σουσάμι .
Εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ,πλάθουμε σε μπαλάκια αλείφουμε με λάδι πασπαλίζουμε με σουσάμι .Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.

Μελιτζανοσαλάτα μοναστηριακή (κάπου το είδα έτσι) εγώ καμιά σχέση με μοναστήρια

Υλικά : 2 μελιτζάνες φλάσκες , 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο , 2 πιπεριές φλωρίνης ψητές ,(κάνει και από το βάζο έτοιμες) ,λάδι ξύδι ή λεμόνι.
Εκτέλεση : Ψήνουμε στα κάρβουνα στο φούρνο ή στο γκαζάκι τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε αφού κρυώσουν ,βγάζοντας τα πολλά σπόρια και χτυπάμε στη μουλινέτα όλα τα υλικά .Κάποιοι την προτιμούν με ψιλοκομμένα τα υλικά και όχι πολτοποιημένα, εγώ την προτιμώ οπως το περιέγραψα.Οι πιπεριές ε'ιναι θέμα γούστου μπορούμε και να μη βάλουμε ή να βάλουμε περισσότερες.