Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

τούρτα παγωτο και μπισκότο

Υλικά: για τη βαση: 125 γραμ. βούτυρο, 4 κουταλιές σούπας κακάο , 0,5 κουτί ζαχαρούχο , 25 γραμ. πτι μπερ ,4 κουταλιές σούπας κονιάκ.
για το παγωτό : 250 γραμ. (1 κουτί σαντιγί) 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί) ,400 γραμ. εβαπορέ ( 1 κουτί) ,1 βανίλια ,100 γραμ. γεμιστά μπισκότα τριμμένα .
Για τη γαρνιτούρα: 100 γραμ. φουντούκια ή αμύγδαλα και λίγη ζάχαρη για την καραμέλα


Εκτέλεση:για τη βάση : Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το κακάο και το ζαχαρούχο ,βάζουμε τα μπισκότα σε κομματάκια ΄παγώνουμε σε φόρμα 28 εκ. Χτυπάμε τα υλικά του παγωτού και τα απλώνουμε στη βάση ,ξαναπαγώνουμε .Καραμελώνουμε τους ξηρούς καρπούς και σπάμε σε κομμάτια τα οποία γαρνίρουμε.Εχω γενέθλια και λέω να γίνω κομπόστα ,έτσι έλεγε η γιαγιά μου που είχε ζάχαρο.

κινέζικο ρύζι με κιμά

Υλικά: 0,5 κιλό κιμάς χοιρινός  , τζίντζερ τριμμένο , σκόρδο,κρεμμύδι ,καρότο ,κόκκινη πιπεριά τριμμένη,σέλινο (από το κοτσάνι) ,  σάλτσα σόγιας, ρύζι βρασμένο και παγωμένο ,ηλιέλαιο .
Εκτέλεση: Σωτάρουμε τον κιμά με τα λαχανικά σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουνε και να ψηθούν καλά (τα λαχανικά στη μουλινέτα ,αλλιώς στον τρίφτη) συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί , ρίχνουμε το ρύζι και τη σάλτσα σόγιας. Καλή όρεξη !