Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Συνταγή από Βουδαπέστη! κρέπες τέλειες


Hortobαgy pancakes

Για 12 κρέπες
Για τη γέμιση
1 /2 κιλο μοσχάρι ή κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
λίγο λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλέυρι
για τις κρέπες
2 αβγά
αλάτι
αλεύρι όσο πάει
λίγο λάδι
4 κούπες γάλα ή 2 κούπες γάλα
2 κούπες σόδα
Πλένουμε και κομματιάζουμε το κρέας.Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας σε δυνατή φωτιά . Ρίχνουμε πάπρικα πιπέρι ,αλάτι ,το σκεπάζπυμε να μαγειρευτεί ακόμα μέχρι να γίνει τρυφερό . Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την κρέμα το αφήνουμε να πιεί τα υγρά.Αν θέλουμε βράζουμε κιόλας πριν σωτάρουμε το κρέας.
Φτιάχνουμε τις κρέπες τις ψήνουμε σε μικρό τηγάνι.
Τις γεμίζουμε με το κρέας και σχηματίζουμε φακελάκι . τη σάλτσα από το κρέας τη ρίχνουμε αποπάνω και το ζεσταίνουμε στο φούρνο
Συνταγή από Βουδαπέστη! Τέλεια !

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


ΥΛΙΚΑ: 1 χταπόδι ,κρεμμυδάκια 2 , μακαρόνι κοφτό 1/2 πακέτο,σάλτσα ντομάτα ,ξίδι ή κρασάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βράζουμε λίγο με το ξίδι το χταπόδι ,το σουρώνουμε.Σε άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το χταπόδι ,σβήνουμε με κρασάκι προσθέτουμε την τομάτα και λίγη δάφνη αν θέλουμε.Το αφήνουμε να βράσει και προς το τέλος προσθέτουμε νερό και το μακαρονάκι.
Καλή ορεξη!

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες μουστάρδα και γραβιέρα


Υλικά: 1 κοτόπουλο ,πατάτες ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας , २०० γρ। γραβιέρα μερικές κουταλιές μουστάρδα αλάτι ,πιπέρι ,μείγμα μυρωδικών για ψητά ,λάδι,σκόρδο
Εκτέλεση : Βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα αλειμμένο με μουστάρδα και μυρωδικά.Μετά το βάζουμε στη γάστρα με τις πατάτες τη γραβιέρα το λάδι και λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο , και λόγο νεράκι με μπουστάρδα εξτρά ,ψήνουμε όση ώρα χρειαστεί .