Hortobαgy pancakes
Για 12 κρέπεςΓια τη γέμιση
1 /2 κιλο μοσχάρι ή κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
λίγο λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλέυρι
λίγο λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλέυρι
για τις κρέπες
2 αβγά
αλάτι
αλεύρι όσο πάει
λίγο λάδι
4 κούπες γάλα ή 2 κούπες γάλα
2 κούπες σόδα
αλάτι
αλεύρι όσο πάει
λίγο λάδι
4 κούπες γάλα ή 2 κούπες γάλα
2 κούπες σόδα
Πλένουμε και κομματιάζουμε το κρέας.Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας σε δυνατή φωτιά . Ρίχνουμε πάπρικα πιπέρι ,αλάτι ,το σκεπάζπυμε να μαγειρευτεί ακόμα μέχρι να γίνει τρυφερό . Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την κρέμα το αφήνουμε να πιεί τα υγρά.Αν θέλουμε βράζουμε κιόλας πριν σωτάρουμε το κρέας.
Φτιάχνουμε τις κρέπες τις ψήνουμε σε μικρό τηγάνι.
Τις γεμίζουμε με το κρέας και σχηματίζουμε φακελάκι . τη σάλτσα από το κρέας τη ρίχνουμε αποπάνω και το ζεσταίνουμε στο φούρνο
Συνταγή από Βουδαπέστη! Τέλεια !