Υλικά:
500 γραμ. χοιρινό λαιμό ή σπάλα
κύμινο, σκόνη μουστάρδα, σπορέλαιο 2 κρεμμύδια ,αλάτι πιπέρι .
Εκτέλεση: Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινό ολόκληρο όχι σε κομμάτια ,περνάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στη μουλινέτα και αλείφουμε το κρέας ,το ψήνουμε σιγά σιγά στο φούρνο και το αλείφουμε με μείγμα που έχουμε κρατήσει. Μόλις κοντεύει να γίνει το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια να ξαναψηθεί στο γκριλ και να γίνει τραγανό ,μόλις είναι έτοιμο σερβίρεται σε πιτούλα με ντοματούλα και τα λοιπά.Γιατί να παραγγέλνουμε πάντα απέξω.
Παρασκευή 28 Μαΐου 2010
Κυριακή 23 Μαΐου 2010
εύκολα ψωμάκια για σάντουιτς
υλικά: 3/4 κούπας νερό , 125 γραμ. βουτυρο , 1/2 κούπας γάλα , 2 αβγά ,1/2 κιλό αλεύρι δυνατό
2 κουταλάκια ζαχαρη ,2 κουταλάκια αλάτι ,1 μαγιά φακελάκι.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το νερο ,διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο ,προσθέτουμε κρύο το γάλα και τη μαγιά ,βάζουμε και τα αβγά.Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 1,5 ώρα. το χωρίζουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και το βάζουμε στο φούρνο στους 60 για 20 λεπτά και έπειτα στους 100 για 10 .Αλείφουμε με αβγό και σουσάμι ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
2 κουταλάκια ζαχαρη ,2 κουταλάκια αλάτι ,1 μαγιά φακελάκι.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το νερο ,διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο ,προσθέτουμε κρύο το γάλα και τη μαγιά ,βάζουμε και τα αβγά.Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 1,5 ώρα. το χωρίζουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και το βάζουμε στο φούρνο στους 60 για 20 λεπτά και έπειτα στους 100 για 10 .Αλείφουμε με αβγό και σουσάμι ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)