- άσπρα με λευκή σοκολάτα: 200 γραμ. Λευκή σοκολάτα ,λίγη κρέμα γάλακτος, φουντούκια ή άλλο ξηρό καρπό
- για μαύρα: 300 γραμ. κουβερτούρα , λίγη κρέμα γάλακτος (μισή κούπα) κακάο μερικές κουταλιές
- Εκτέλεση :λυώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος ,ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια με το κουτάλι βάζουμε σε χαρτάκια.
- Εκτέλεση2: όπως παραπάνω αλλά αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο για να πλάσουμε σε μπαλάκια τη σοκολάτα και τη βουτάμε σε κακάο.
Δευτέρα 3 Μαΐου 2010
σοκολατάκια λευκά και μαύρα
Κυριακή 2 Μαΐου 2010
τούρτα παγωτό
για τη βάση: ή παίρνουμε ετοιμο παντεσπάνι για δύο στρώσεις ή κάνουμε μία στρώση με μπισκότο,δηλ, 250 γραμ.μπισκότο τριμμένο 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο ,εγώ βάζω και λίγο κονιάκ .
για το παγωτό: 1 κουτί φυτική σαντιγί(250 γραμ) 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ)
1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ) 1 βανίλια
για το ντεκόρ :φράουλες 500 γραμ. κομμένες στη μέση
3/4 τσαγιού μαρμελάδα φράουλα , 2 κουταλιές σούπας κονιάκ ,1 κουτ. χυμό λεμονι
Εκτέλεση:Αλέθουμε τα μπισκότα ,ανακατεύουμε με το βούτυρο και το κονιάκ ,το βάζουμε σε βάση 22 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο .Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί για 7-8 λεπτά ,προσθέτουμε βανίλια και ζαχαρούχο χτυπώντας συνέχεια ,τέλος το εβαπορέ για 5 λεπτά ακόμα χτύπημα .Το απλώνουμε στη βάση και το βάζουμε κατάψυξη .
Για το ντεκόρ όταν παγώσει καλά , το βγάζουμε από ψυγείο , στολίζουμε με τις φράουλες κομμένες και ραντισμένες με λεμόνι ,τη σάλτσα αποπάνω (σε κατσαρολάκι έχουμε ζεστάνει μαρμελάδα με κονιάκ ) Το αφήνουμε λίγο για να σερβίρουμε γιατί από την κατάψυξη είναι πολύ παγωμένη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)