Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

γεμιστά της τεμπέλας


Η μαμά μου λέει ότι τα υλικά για τη γέμιση στα γεμιστά πρέπει να είναι ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη εγώ προτιμώ η μουλινέτα να κάνει όλη τη δουλειά। Υλικά: 6ντομάτες , 6 πιπεριές ,μαϊντανό και δυόσμο κρεμμύδι 1 ή 2 ,2 -3 φλυτζάνια ρύζι λάδι κατά βούληση αλάτι πιπέρι ,εξτρά ντομάτα ή πουμαρό για τη σάλτσα,πατάτες 3-4 κυδωνάτες Εκτέλεση : Ανοίγουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές πάνε και οι μελιτζάνες ωραία αλλά δεν τις τρώει ο καλός μου , τρίβουμε ή χτυπάμε στη μουλινέτα το υλικό που βγάλαμε ,το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι και τα μυρωδικά ,προσθέτουμε το ρύζι ,το λάδι και το αλατοπίπερο ,αν το θέλαμε πολίτικο θα βάζαμε και κανέλα ,Γεμίζουμε , προσθέτουμε και σαλτσούλα και λαδάκι και τις πατάτες για να ψηθούν ωραία ,στη γέμιση μπορούλε να τρίψουμε και κολοκύθι ή πατάτα .Καλή καλοκαιρινή όρεξη!

μαρμελάδα φράουλα


Υλικά : 500 γραμ. φράουλες ,500 γραμ. ζάχαρη γίνεται και με καστανή , χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:Καθαρίζουμε ,πολτοποιούμε τις φράουλες τις βάζουμε σε κατσαρόλα μα πάρουν βράση βάζουμε και τη ζάχαρη δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε τακτίκά, όταν κοντεύει να δέσει ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι. Μπορούμε άνετα να την προσθέσουμε στο παγωτό με γιαούρτι.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ψάρι τηγανιτό με σκορδαλιά


Υλικά : για το ψάρι : ότι ψάρι μας αρέσει εγώ έβαλα παγκάσιο χωρίς κόκκαλα , μπίρα αλεύρι αλάτι και πιπέρι για το κουρκούτι .
για τη σκορδαλιά : 4-5 πατάτες σκόρδο όσο αντέχουμε και όχι κινέζικα του σουπερμάρκετ καθόλου δυνατά , λάδι ,αλάτι ξύδι ή λεμόνι

Εκτέλεση: κάνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας τη μπίρα με το αλεύρι ,το αλάτι και το πιπέρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .Για τη σκορδαλιά βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ,και τις πολτοποιούμε προσθέτοντας το λάδι και το λεμόνι ή το ξίδι.Προτιμώ τη σκορδαλιά με πατάτα και όχι με ψωμί γίνεται πιο βελούδινη.
Το mail μου για επικοινωνία είναι : xrysaxynoy@gmail.com