Σάββατο 3 Απριλίου 2010

κουλουράκια σμυρναίικα

υλικά: 800 γραμ. φαρίνα
320 γραμ βούτυρο γάλακτος λιωμένο ,225 γραμ. ζάχαρη ,1 βανίλια, 2 κρόκοι αβγών ,120 ml χλιαρό γάλα , 100 ml χυμός πορτοκάλι . 3κουτ. σούπας κονιάκ 2 κουτ. σούπας γάλα με 1 αβγό για άλειμμα.
Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη , ρίχνουμε τους κρόκους και τη βανίλια
,ρίχνουμε το χυμό το γάλα ,το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι .το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 -40 λεπτά .Πλάθουμε βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα αλείφουμε με το γάλα και αβγό χτυπημένα .Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου