Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

σπανακόπιτα

Υλικά :για τη γέμιση: 1/2 κιλό σπανάκι ,1/2 κιλό σέσκουλα , λίγα ραδίκια (πάνε πολύ και οι καυκαλήθρες)
φρέσκα κρεμμυδάκια , άνηθο κατά βούληση ,αλάτι,πιπέρι ,λάδι,φέτα ή άλλο τυρί.
Για το ζυμάρι : 1 κιλό αλεύρι ,λίγο λάδι, λίγο ξίδι,1 αβγό και νερό όσο πάρει.
Εκτέλεση: Καθαρίσουμε και ζεματάμε τα χόρτα τα ψιλοκόβουμε και σε μια κατσαρόλα ,βάζουμε το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης τσιγαρίζουμε ελαφρά ,βάζουμε και το τυρί.
Ανοίγουμε το φύλλο για στρογγυλό ταψί ,τα στρώνουμε ένα ένα και στα τρία φύλλα από τη βάση βάζουμε τη μισή γέμιση ,άλλα δύο φύλλα και την υπόλοιπη  γέμιση,αποπάνω τρία φύλλα ακόμη.Λαδώνουμε καλά για να ψηθούν τα φύλλα ,εξαιρετικά νόστιμη αν είναι ξεροψημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου