Κυριακή 18 Απριλίου 2010

πουτίγκα με μπαγιάτικο κέικ ή τσουρέκι και μήλα

Υλικά:
4 φλιτζ. τσαγιού μπαγιάτικο κέικ ή τσουρέκι μπαγιάτικο χωρίς κόρα, κομμένο σε κυβάκια(κάνει και του εμπορίου )
1 κ.σ. κανέλα
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια
4 κ.σ. ξανθή σταφίδα
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη(γίνεται και με κανονική)
3 αβγά
1 βανίλια


Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς και ανακατεύετε το κέικ με το μήλο, τις σταφίδες και την κανέλα χωριστά.
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το βάζετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο.
Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το καυτό μείγμα του γάλακτος.
Ανακατεύετε και ρίχνετε το νέο μείγμα στο μπολ με το ψωμί και αδειάσετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
Τοποθετείτε το ταψάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέτετε καυτό νερό να σκεπαστεί το μικρό ταψί κατά 2 δάχτυλα.
Ψήνετε την πουτίγκα στον προθερμασμένο φούρνο για μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι.

Κάπου τη βρήκ με ψωμί αλλά με κέικ είναι πιο ωραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου